شما در هر فصل سال که بخواین میتونید از این شهر زیبا دیدن کنید ما به شما کمک میکنیم تا یکی از پرخاطره ترین سفرهای خود را رقم بزنید
جهت رزو تورهای چابهار با ما تماس بگیرید
22748810
" چابهار " یا " چهبار " ( به زبان بلوچی ) ، با وسعتی بالای 17000 کیلومتر مربع ، پیشرفته ترین بندر اقیانوسی کشور است .
این بندر در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقع شده است .
تنها بندری در ایران که دو اسکله بسیار مجهز دارد .
کشتی های اقیانوس پیما می توانند در آن پهلو بگیرند و حدود 60% کالاهای ورودی کشور از این بندر وارد می شوند . جالب است بدانید این بندر از هر گونه تحریم معاف است .
چابهار یکی از مهم ترین چهارراه های کریدور شمال – جنوب بازرگانی جهانی است .
در این منطقه اکثر مردم " بلوچی " صحبت می کنند و از اهل سنت هستند .
از جاذبه های طبیعی چابهار ، میتوان به " تالاب لیپار " اشاره کرد که در نزدیکی خلیج گواتر واقع شده است و به دلیل وجود پلنگتون ها در آن به تالاب صورتی نیز معروف است . در فاصله زمانی خرداد تا شهریور به علت ازدیاد پلنگتون ها رنگ دریاچه صورتی پررنگ می شود و در آذرماه تعداد آن ها به بیشترین حالت خود می رسد . آب دریاچه به شدت شور است . از این تالاب تنها 4 نمونه در جهان موجود است . فلامینگو ، عقاب دشتی و تیهو ، نمونه ای از پرندگان ساکن این منطقه هستند . بهترین زمان برای بازدید از این تالاب از اواسط زمستان تا بهار است .
" انجیر معابد " یا کرگ ( به زبان محلی ) ، درخت بسیار بلندی است که در مناطق بارانی می روید . درختی با پوست صاف و خاکستری ، برگ هایی بیضی شکل ، تاجی پهن و ریشه های فراوان . هم چنین میوه هایی نارنجی رنگ به اندازه فندق دارد که قابل خوردن است . در تنه آن شیره سفید رنگی وجود دارد و از تیره درختان کائوچویی است . بعضی از آن ها قدمتی 100 ساله دارند .
" کوه های مینیاتوری / مریخی "
که عمده دلیل به وجود آمدن آن ها فرسایش خاک است ، از دیگر منطق طبیعی زیبای چابهار می باشد . سطح این منطقه شبیه به مریخ است . رسوبات آهکی بقایای بدن جانوران دریایی به همراه ماسه و خاک رس موار اصلی تشکیل دهنده این منطقه هستند .
" ساحل شب تاب "
از دیگر سواحل زیبای چابهار است که در فصول پایز و زمستان به دلیل وجود فیتوپلنگتون ها و شب تاب هایی که به ساحل می آیند ، لا به لای ماسه ها می مانند و نوری زیبا از خود تولید می کنند ، به رنگ آبی درمی آید .
" رودخانه باهوکلات " ، " ساحل درک " ، " خلیج گواتر " ، " جزیره شیطان " و... از دیگر جاذبه های طبیعی این منطقه به شمار می آیند .
چابهار از زیستگاه های مهم حیواناتی چون تمساح و گاندو ( تمساح پوزه کوتاه ) است که در رودخانه ها و تالاب های این منطقه زندگی می کنند .
در کنار جاذبه های طبیعی این منطقه ، آثار تاریخی مهمی نیز به چشم می خورند .
" قبرستان تیس "
که در روستایی به همین نام قرار دارد و قدمت آن به حدود 2500 سال پیش برمی گردد . در باور عامیانه مردم این گورستان با ابعاد عجیب خود محل دفن جن ها بوده است . وجود سنگ قبرهایی با ابعاد بسیار بزرگ گواه بر این باور است . هم چنین عده ای معتقد اند گاهی صدای ضجه و زاری از این گورستان قدیمی به گوش می رسد . درضمن ، گورها به طور منظم روی سطحی صخره ای واقع شده اند که بعید به نظر می رسد با توجه به امکانات آن زمان این سبک کار انسان ها بوده باشد ! جالب است بدانید نمونه این نوع قبرها در استان مرکزی نیز دیده شده است .
" قلعه پرتقالی ها "
در نزدیکی روستای تیس قرار دارد و مربوط به دوران اسلامی ( صفوی و سلجوقی ) است . این قلعه تا اندازه زیادی ویران شده و تنها بخش هایی از آن مثل چند ایوان ، اتاق و دو برج بلند که در قسمت جنوبی هستند ، باقی مانده است که این برج ها بیشتر کاربرد دیده بانی داشته اند . مهم ترین مصالح به کار رفته در این دژ ، آجر ، سنگ و گچ می باشد . هم چنین آثار خط کوفی و عربی نیز که به عنوان تزئین بر دیوارها نقش شده بوده ، مشاهده می شود .
" قلعه پیروز گت "
" چهار بها ر" نام دیگر این منطقه است . به دلیل نزدیکی به منطقه استوایی تغییرات دمایی اندکی دارد . به این سبب همیشه از آب و هوای بهاری برخوردار است . هم چنین چابهار بهترین کرانه اقیانوسی کشور را دارد .
جهت مشاهده جاذبه های گردشگری شهر زیبای چابهار روی لینک زیر کلیک کنید