رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش ایران و ترکیه میگوید درآمد این همسایه غربی از محل گردشگری کاهشی قابل توجه پیدا کرده است.
جلال ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: براوردهای صورت گرفته از درآمد ترکیه در صنعت توریسم کاهشی ۶۵ درصدی را نشان میدهد و به عدد ۱۲ میلیارد دلار رسیده است. این موضوع برای کشوری که بخش مهمی از اقتصاد خود را بر مبنای جذب گردشگر برنامهریزی کرده، قطعا آماری خطرناک به شمار میرود.
وی با اشاره به تغییرات قیمتی هزینههای حضور گردشگران در ترکیه، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۹، هزینههای هر توریست در ترکیه به طور میانگین ۶۶۶ دلار بود اما این عدد در سال ۲۰۲۰ به ۷۶۲ دلار افزایش یافته و با این وجود درآمد ترکیه از این محل کاهش یافته است.
در کنار کاهش تعداد گردشگران خارجی، تعداد شهروندان ترکیه که در سال ۲۰۲۰ از این کشور به خارج سفر کردهاند نیز به شدت کاهش یافته که نشان از کاهش توان مالی آنها در دوره کرونا دارد. ترکیه تلاش کرده در سال ۲۰۲۱ با کاهش نسبی محدودیتهای کرونا بار دیگر تعداد گردشگران خارجی را افزایش دهد و باید دید تا چه میزان برنامه ریزیهای صورت گرفته برای محقق شدن این هدف، کارساز خواهد بود.
به گزارش ایسنا، از ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی و همزمان با شیوع جهانی ویروس کرونا، صنعت گردشگری در تمام نقاط دنیا بیشترین آسیب را از این محل دید و بسیاری از کشورهای توریست پذیر در حوزه اقتصاد با مشکلات جدی مواجه شدند.
ترکیه در سالهای گذشته اصلیترین مقصد گردشگری خارجی ایرانیها بوده اما آمارهایی که از سال ۲۰۲۰ منتشر شد نشان از آن داشت که تعداد ایرانیان سفر کرده به ترکیه به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.