یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان است.
از نظر خالق لیست عجایب هفتگانه، باشکوه ترین اعجوبه جهان باستان است.
معبد آرتمیس هزار سال پیش از میلاد ساخته شده و حدودا قدمتی ۳ هزار ساله دارد.
آرتمیس یکی از قدرتمندترین و پرنفوذترین ایزدبانوان جهان باستان در میان مردمان بوده است.
این معبد سه بار در زندگی طولانی خود تخریب شد و هر بار باشکوه تر از نمونه های قبل، بازسازی شد.
اسکندر مقدونی تصمیم داشت در هزینه بازسازی آن شریک شود تا نامش بر روی معبد درج شود، اما مردم نخواستند.
یکی از نخستین معابدی است که با مرمر ساخته شده است.
معبد آرتمیس یکی از قدیمی ترین و باشکوه ترین معابد جهان باستان به شمار می رود که از مرمر ساخته شده بود و امروزه به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان شناخته می شود. معبد آرتمیس که گاهی نیز به نام معبد دیانا خوانده می شود، در شهر باستانی افسوس بنا شده بود و امروزه در نزدیکی شهر ازمیر ترکیه قرار دارد. رومیان باستان این معبد را به عنوان پیشکشی برای ایزدبانویی یونانی به نام آرتمیس ساختند.
گرچه از زمان دقیق ساخت معبد آرتمیس اطلاعی در دست نیست، اما روایات مختلف و البته کشفیات باستان شناسی آن را متعلق به قرن ۱۰ تا ۸ پیش از میلاد می دانند و در نتیجه می توان گفت که این معبد، یکی از نخستین معابد ساخته شده در دوران باستانی است. از دیگر نکات قابل تمایز معبد آرتمیس جنس مرمر آن است، چرا که از نخستین سازه های مرمرین تاریخ محسوب می شود.
جالب آن که معبد آرتمیس پیش از آن که کاملا در سال ۴۰۱ پیش از میلاد تخریب شود، بر اثر بلایای مختلف نابود شد. از این بین معبد آرتمیس سه بار به صورت کامل و با جزئیات تمام بازسازی شده و هر بار بر وسعت و زیبایی آن افزوده شد. با این حال امروزه اگر به بازدید این معبد بروید، تنها با بقایا و قطعه هایی از تندیس های آخرین معبد رو به رو خواهید شد و دیگر خبری از آن شکوه و زیبایی نخواهد بود.
آرتمیس، معبدی سپید، مرمرین و بزرگ بود که شکوه و عظمت آن بسیاری را تحت تأثیر خود قرار می داد. یکی از ویژگی های قابل توجه معبد آرتمیس، طراحی متفاوت آن بود. این معبد برخلاف دیگر معابد یونانی تنها، ساختمانی مکعبی نبود و در واقع با ترکیبی از معماری کلاسیک یونانی و البته طراحی و ساخت شرقی همراه شده بود. گویند دور تا دور معبد مرمرین را ۱۲۷ ستون احاطه کرده بود که ارتفاع هر یک به نزدیک ۲۰ متر می رسید. البته ستون های معبد هم با دیگر معابد معمولی تفاوت داشته و در بخش پایینی هر یک، حکاکی ها و حجاری های چشمگیری نظر را به خود جلب می کرد که با ظرافت و مهارت بسیاری خلق شده بودند.
چند پله را که بالا می رفتی، وارد فضای وسیع معبد می شدی و دور تا دور را مزین به تندیس زنان جنگجوی آمازونی می دیدی و پیکره هایی خارق العاده، اثر مشهورترین تندیس گران زمان را در آن جا می یافتی. البته زیبایی و تزئینات داخلی معبد آرتمیس به همین جا محدود نمی شد و دیوارهای معبد نیز به نقاشی های نفیس و ستون های داخلی نیز به طلا و نقره کاری هایی آراسته شده بود.
گرچه مجسمه آرتمیس درون معبد به بزرگی و شکوه تندیس زئوس در المپیا نمی رسید، اما در زیبایی اش شکی نبود و بر روی جایگاهی مرمرین قرار گرفته بود.
فیلو، مهندس و مکانیک مشهور یونان باستان، تجربه دیدار خود از معبد آرتمیس را این گونه روایت می کند:
پیش از آن دیوارهای عظیم باغات معلق بابل، تندیس زئوس در المپیا، غول رودوس، هرم باشکوه جیزه و آرامگاه هالیکارناسوس را از نزدیک دیده بودم. اما هنگامی که به معبد آرتمیس رسیدم و دیوارهای بلندش در میان ابرها رخ نمود، تمام این جاذبه ها رنگ باختند.
اگر مایلید به کوش آداسی سفر کنید و در هتل هایی لوکس با نرخ مناسب اقامت داشته باشید ، با کارشناسان ما تماس بگیرید
.